Meditație cu vizualizare
 Beneficiile meditației au fost deja atinse anterior.  Există o serie de tehnici pe care le puteți utiliza în practica dvs. de meditație – asocierea meditației cu vizualizarea este doar una dintre ele.  De fapt, există diferite moduri în care puteți utiliza vizualizarea pentru a crește potența practicii dvs. de meditație.
 Prima tehnică este de a medita cu accent pe eliberarea minții de grijile cotidiene.  Tot ce trebuie să faceți este să practicați meditarea folosind tehnica obișnuită în fiecare zi într-o manieră disciplinată.  După o perioadă de timp, veți descoperi că veți avea acces la mintea voastră interioară și la gândurile sale.
 Această minte interioară nu este altceva decât mintea subconștientă, care este o sumă a tuturor credințelor voastre, precum și a cunoștințelor din inimă.  Când veți obține pentru prima dată acces la acest strat interior, veți începe să vedeți imagini și imagini în cap, care vă vor ghida într-o anumită direcție în viața voastră.  Aceste imagini pot fi folosite ca indicatori pentru următorul curs de acțiune.
 Folosirea meditației pentru a vă curăța mintea înainte de practica de vizualizare este de obicei o idee grozavă.  În acest fel, mintea dvs. va fi mai liniștită și mai concentrată asupra imaginilor pe care doriți să le creați.  Modul de a face acest lucru este meditând ca de obicei, dar terminând meditația dvs. cu vizualizare.  Înainte de meditație, alegeți un subiect general pe care doriți să-l vizualizați și să-l creați în viața voastră.  Umpleți-l cu un nivel adecvat de detalii, după cum simțiți.  Nu există un nivel corect sau greșit de detaliu.
 După ce ați terminat de meditat, vizualizați imaginile în mintea dvs. și adăugați câte detalii doriți.  Concentrați-vă pe a face aceste imagini cât mai reale posibil adăugând informații senzoriale la aceste imagini și impactul emoțional.  Dacă nu reușiți să creați imagini vizuale, pur și simplu folosiți vizualizarea pentru a vă vindeca.
 Vizualizați-vă în natură, fie într-o pădure, fie pe un vârf de deal sau în orice mediu natural pe care îl preferați.  Interacționați cu acest mediu în mintea dvs. și notați toate informațiile senzoriale.  În acest fel, te vei calma și te vei așeza într-un loc bun pentru a răspândi darul iubirii tale.
 Inima ta este centrul iubirii și al bucuriei din corpul tău – vizualizează-o ca strălucind cu energie de aur, care este iubirea pură.  Imaginează-ți această putere care străbate corpul tău și apoi vizualizează trimiterea acestei energii către cei dragi sau către o destinație la alegere prin palmele tale.  Vă puteți folosi imaginația pentru a modifica și rezultatele viitoare ale acțiunilor din trecut.
 După ce ați terminat de meditat, rulați încă o dată imaginile evenimentului trecut.  Nu uitați să utilizați cât mai multe informații posibil și să adăugați cât mai multe date senzoriale posibil.  Gândiți-vă la ceea ce ați simțit, ce fel de atingere ați experimentat, ce emoții ați simțit în timp ce evenimentul sa desfășurat, ce au experimentat alți oameni sau lucruri din imagine și așa mai departe.  Detaliul este cheia pentru a face lucrurile cât mai realiste și mai realiste posibil.
 Acum, pe măsură ce rulați imaginile în minte, modificați elementele pe care doriți să le schimbați.  De exemplu, poate că ați reacționat într-un mod negativ la ceva, așa că acum vizualizați-vă ca reacționând în modul în care ați dori să fi reacționat.  Din nou, simțiți această nouă imagine cât mai profund posibil pentru a o instala complet în creier.
 La început, creierul dvs. va respinge probabil această nouă imagine, dar continuați să faceți acest lucru și, în timp, veți descoperi că memoria dvs. despre acest eveniment se schimbă complet.  Construiți-vă imaginile în straturi și nu vă grăbiți să vă completați scenele dintr-o dată.  Așadar, nu vă așteptați să aveți viziuni complet formate în cap după o singură sesiune de a face acest lucru.
 Cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți să folosim această putere într-o manieră scutitoare și inconștientă, așa că va dura timp să o facem în mod conștient.  Completați detaliile principale și apoi adăugați atmosferă sau culoare peisajului.  Apoi, infuzați emoția și adăugați în cele din urmă detalii minuscule, cum ar fi acțiuni particulare sau informații senzoriale ale anumitor elemente neînsuflețite din imagine.
 Meditația va ușura întregul proces, deoarece veți avea o capacitate mai mare de a vă concentra energiile minții și de a crea exact ceea ce doriți.
 Vizualizare multi-senzorială
Procesul de a vă folosi simțurile pentru a vă face imaginile mentale mai reale ar putea fi confuz la început, așa că merită să intrați în acest aspect mai puțin detaliat.  În timp ce majoritatea oamenilor sunt dominanți vizual, pentru unii, celelalte simțuri ar putea avea un impact mai mare.  Apoi, există anumite scenarii care provoacă un răspuns senzorial egal, altul decât cel al vederii.
De exemplu, dacă vă cer să vizualizați o plajă, primul lucru pe care probabil îl auziți este sunetul valurilor.  În mod similar, dacă ar fi să vă rog să vizualizați o cascadă, sunetul cascadei, care va veni probabil în minte la primul gând.  Când vizualizați precipitațiile, vă vine în minte atingerea apei de pe piele sau mirosul pământului atunci când ploaia a lovit prima dată.
 Pe măsură ce vizualizați, jucați-vă cu diferitele simțuri pe care le puteți detecta.  Pictează imaginea originală vizual, dacă este necesar, dar nu te limita la imaginea vizuală.  Respectând exemplul de plajă, primul dvs. pas ar putea fi să pictați o imagine vizual.  Imaginați-vă că soarele la orizont aruncă o strălucire portocalie peste tot în timp ce valurile se prăbușesc pe nisipul alb strălucitor.
Puteți alege să adăugați oameni la această scenă sau să lăsați plaja goală.  Ce zici de palmierii care acoperă plaja?  Adăugați niște hamace sau alte accesorii după cum doriți.  În timp ce faceți acest lucru, conștientizați sunetele pe care le scot undele.  Păstrați acest lucru în conștientizare pe măsură ce vizualizați această scenă.
Apoi, adăugați sunetele păsărilor de pe țărm la conștientizarea dvs.  Vedeți-i vizual și adăugați-i ciripitul la coloana sonoră, împreună cu sunetele oceanului.  În timp ce mergi de-a lungul nisipului, observă cum se simte soarele pe pielea ta.  Se simte fierbinte sau plăcut și confortabil?  Experimentați cum se simte acest lucru și asimilați-l în imaginea dvs. generală.
Apoi, conștientizați cum se simte nisipul între degetele de la picioare.  Nisipul se simte probabil uscat și iritant.  S-ar putea să fie și câteva pietre acolo.  Pe măsură ce vă apropiați de apă, nisipul se întărește și senzația de umezeală poate fi detectată de degetele de la picioare.  Mai mult, acum ești mai aproape de valuri, astfel încât sunetul oceanului este mult mai puternic și îneacă orice altceva.
Puteți auzi sunetul sprayului pe măsură ce se spală la țărm?  Sună ca un șuierat în timp ce apa se retrage în ocean.  Indiferent dacă alegeți să intrați în apă sau să rămâneți la țărm și să mergeți de-a lungul marginii apei, continuați să adăugați mai multe informații senzoriale în imagine.
Pe măsură ce capacitatea ta de a gestiona intrarea senzorială crește, începe să adaugi alte lucruri vii în imagine, cum ar fi alte persoane sau animale și așa mai departe.  Imaginați-vă comportamentele și reacțiile lor pe măsură ce simțurile dvs. le înregistrează.  Indiferent ce alegeți să adăugați, nu uitați să vă concentrați asupra cât de bine se simte imaginea și a umflăturii de emoție pozitivă care crește în interiorul vostru.  Această emoție pozitivă ar trebui să sublinieze tot timpul în scena ta în orice moment.
Pentru unii, tot ce tocmai am scris va părea de bun simț, dar pentru cei care chiar se luptă cu vizualizarea și nu par să-și construiască nicio putere în imaginile lor, acest exemplu va ajuta la concretizarea multor lucruri.  În astfel de cazuri, vă recomand să începeți cu o intenție la fel de mică.  Pur și simplu vizualizați mersul pe plajă și senzația de bine.  Asta este.
Nu adăugați nimic în plus, cum ar fi sunetul valurilor sau specificul locației dvs.  Pur și simplu simțiți nisipul, auziți marea și priviți cu câțiva pași înainte în timp ce vă simțiți bine.  Construirea lentă a imaginii vă va obișnui cu creierul și, în curând, veți construi imagini complexe folosind mintea și chiar mai bine, transformându-le în realitate.

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns